Oldalak

2013. augusztus 4., vasárnap

Rekredenc Mosaic Design - régi és új bútorok átváltozása

Sziasztok!

Ismét itt, ismét tettre készen, a szokásos adag kávétól felpörögve! :) A melegről is (s)írhatnánk, de helyette essen szó egy újabb kivételes csapatról!

Mivel idő hiányában nem tudunk mindenkit személyesen felkeresni, így kitaláltuk, hogy e-mailen egy kérdőív alapján ismerkedünk meg a jelentkezőkkel. Rendhagyó módon következzenek Rita és Zsolt döbbenetes bútorátalakulásaik.



"Rekredenc Mosaic Design csapatát két fő alkotja: Hórász Rita és Podlovics Zsolt. Régi, használt vagy akár új bútorokat alakítunk át egyedi módon, mozaik technikával. Minden megfelelően stabil felületre készítünk mozaik dekorációt, egyedi tervezésű kialakításokat. Munkáink között megtalálhatóak a bútoroktól elkezdve, a különböző lakberendezési kiegészítőkön - hangulatlámpák, képkeretek, faliképek, tükrök, vázák, erősítő, hangfal, stb. - keresztül a konyhai berendezésekig, sok minden. Arra törekszünk, hogy munkáinkban az esztétika és a funkcionalitás egyszerre domináljon."

Az első levelük után, rögtön megnéztük a facebook oldalukat, hogy mivel is foglalkoznak, és teljesen belevesztünk az extrém ötleteikbe. A kedvenceink a wcpapír tartó és az egyedi kenyérpirító.


"Komolyabban foglalkozni 2012 elején kezdtünk el a mozaik dekorációval. Először Zsolt kezdte el hobbi szinten a saját tárgyait mozaikozni maradék üvegmozaikból, amelyek nagyon pozitív fogadtatásra leltek az ismeretségi körünkben. Ekkor jött az ötlet, hogy az egyébként nem túl dekoratív vagy kidobásra ítélt bútorainkat, tárgyainkat inkább újítsuk fel mozaikkal. Különböző falfelületekre is készítünk mozaik dekorációt. Került így már teknősbéka fürdőszobába, ázsiai étterem falára az étterem logója, illetve egy thai étterem dekorációja is folyamatban van."


Minden alkalommal elgondolkozunk azon, hogy vajon mi motiválja az alkotót. Erről is kérdeztük őket:

"Követjük az általunk érdekesnek tartott mozaik művészek munkásságát, de legtöbbször ösztönből dolgozunk. Minden inspirál bennünket, gyakorlatilag bármit meglátunk, rögtön az az első gondolatunk hogyan dobhatnánk fel mozaikkal."

A zene sokunk társa alkotás közben, Rita és Zsolt szintén zene őrültek, és szívesen járnak koncertekre is. 
De ahogy ők írják, " Legtöbbször szabadidőnkben is mozaikozunk."


Befejezésként nézzük milyen programot ajánl nekünk Rita és Zsolt, a Rekredenc Mosaic Design megálmodói!


"Most a Sziget Fesztivált ajánlanánk. Nem csak azért, mert rengeteg zenei programból lehet választani, hanem mert idén mi is kiállítunk a Sziget Fesztiválon. Megnyertünk egy pályázatot egy mozaik képünkkel, és a rendezőknek annyira megtetszettek a munkáink, hogy egy külön sátrat biztosítanak nekünk, ahol a pályázatot nyert képünkön kívül más munkáinkat is kiállíthatjuk. A Mozgó Képtárban lehet megtekinteni a kiállításunkat."



Tehát ha van egy megunt bútorod, vagy egyszerűen csak szeretnéd feldobni a lakásodat, esetleg a most nyíló kávézódba keresel a megszokottól eltérő designt, keresd őket bátran!

Podlovics Zsolt: (+36) 30 204 1493 - zsolt@rekredenc.hu
Hórász Rita: (+36) 20 951 5589 - rita@rekredenc.hu


Legyetek jók és egy kicsit rosszak! Ha unjátok a meleget, dobjátok fel a szobát egy mozaikos ventilátorral! ;)

Timi & Nóri









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése