2013. július 24., szerda

AgniSoma Ayurvéda Központ – meglepő és rendhagyó iránytű az egyensúlyhozSziasztok! 

Izgalmas napunk volt és mielőtt azt gondolnátok kávéval kezdtünk ma is, sajna el kell mondjuk , hogy nem így történt.  :( Az egyik legkuszább, legkáoszabb nap volt, és őszintén? Nem így terveztük. A kávéról lemondtuk elég gyorsan és sajnos a lelki szemünk előtt lebegő turmixról is muszáj volt. A látogatás viszont feledtette a bánatunkat. Íme a különös találkozásunk:

Gergővel (Tas Gergely) beszélgettünk, aki a párjával F. Tóth Gabival alapította az igazán különleges és szokatlan módon működő AgniSoma Jógaközpontot a belváros szívében.

Az Agni Soma egy olyan hely, ahol tökéletes szimbiózist alkot a tradicionális indiai jóga, az akrojóga, a színházi önkifejezés és a zene. Mivel mindketten az ajurvédból ismert, egyénre szabott megoldások hívei, csak kiscsoportos óráik vannak, hogy mindenkire személyesen oda tudjanak figyelni.  

Gabival még nem sikerült találkoznunk, így most Gergő rendkívül színes és izgalmas világát mutatjuk be Nektek. Nehéz dolgunk volt rövid keretbe foglalni a találkozót, így sajnos csak a morzsáit tudjuk itt most megmutatni lehengerlő személyiségének. 
SZAKMA ÉS MÚLT

Gergő okleveles cirkuszművész,  aki a  Buddhista Főiskolán végzett mint buddhista tanító. Főiskolás évei alatt főleg az aikidó mozgás világában mélyült el és különböző meditációs technikákban szerzett jártasságot. Cirkuszon belül szakterülete a partner akrobatika, az akro-balansz és a függöny  akrobatika...no meg a kézenállás: Rengeteg társulat akítv tagja volt. Számunkra az egyik legizgalmasabb az Hippodrom Társulat és a Taurin Cirkuszcsoport munkássága. Minket egyszerűen letaglózott az a profizmus és szenvedély, ahogy a cirkusz formavilágával és eszközeivel megjelenítik és megszemélyesítik az életben meghatározó erőket, mint például: lendület, pontosság, egyensúly, tűz. 
Mindkettőről tudunk Nektek mutatni egy kis ízletítőt. Javasoljuk, ha van időtök, nézzétek végig, érdemes! 

http://www.youtube.com/watch?v=_TB_DS7AcRI
A Taurin csoporttal külföldön is többször szerepelt, mint például a liverpooli ’Brouhaha International’ fesztiválon és Dubaiban.
„Csak arra koncentrálj amit csinálsz. És megcsinálod!”
Jelenleg a Jógaközpontban tanít, és különböző, készségfejlesztő tanfolyamokat tart Gabival. Ha kedvetek van hozzá, náluk kipróbálhatjátok az akrojógát, ami keveréke az eddig ismert és letisztult jógának illetve az akrobatika izgalmas (de nem kivitelezhetetlen:)) elemeinek.  

 

Egy rövid videóval mutatják be, hogy mi is valójában az akrojóga:

INSPIRÁCIÓ
Gergő nagyon sok, mély gondolatot fogalmazott meg, mely igazából őt magát is inspirálja. Szeretnénk ezekből néhányat Nektek is átadni.

„Ha szabad vagy a mozgásban, bármit ki tudsz fejezni.”

Úgy gondoljuk ezek a mondatok tökéletesen illenek a motivációs falunkra, így elővettünk egy nagy papírt és felírtuk rá ezeket a szavakat, hogy minden fontos pillanatban a szemünk előtt legyen! Tegyétek Ti is ezt!:)

CÉL

Gergő legfontosabb célkitűzése egy olyan színházi társulat létrehozása, ahol költői formában találkozik a partner akrobatika az improvizatív zenével és színjátszással, és ahol a kisebb és nagyobb közösségek számára gyógyító üzeneteket lehet a játékon keresztül megfogalmazni.

EGY KIS EXTRA

Mivel a Központ rendelkezik sok izgalmas programmal így most az ő színes palettájukból álljon itt egy csokornyi:

Tanfolyamok és programok, amelyekre jelentkezhettek:
1.       Kézenállás tanfolyam  (minden kedden és csütörtökön)
2.       Akrojóga  (most alkalmi jelleggel, ősztől tanfolyam kezdő és haladó szinteken)
3.       PAF (Partner Acro Flow)
4.       Balancing workshop
5.       Félelem oszlató workshop (a kézenállás és a fejjel lefelé pozíciók előkészítéséhez)

„A félelmen akkor tudsz átmenni, ha nincs időd félni, mert az instrukciókra való összpontosítás tölti ki a teljes figyelmedet.” by Gergő :)
6.       Párkapcsolat tuningoló jóga
7.       Közösségi estek kirtan énekléssel és az indiai mitológia tanulságos történeteivel (a legközelebbi ezen a héten vasárnap, július 28.-án lesz, ahol megzenésített mantrákat és szórakoztató, de igaz tanításokat hordozó meséket hallgathatsz. )


A nyár folyamán csatlakozhattok a Kézenállás tanfolyamokhoz és az alkalmi szinten tartott partner akrobatika órákhoz és a különféle, készségfejlesztő workshopokhoz. Szeptembertől pedig folytatódnak a különleges jógatanfolyamok (Prana Vashya Yoga, Ayurvedikus yoga).


Ha bővebb információt szeretnétek, itt tudtok Nekik személyesen írni: Namaszté, avagy Üdvözlöm a Benned lakozó isteni minőséget. :)

Nóri és Timi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése