Oldalak

2013. augusztus 25., vasárnap

Schlakker Angelika - Bollywood tánckoreográfus

Sziasztok!

Ma egy igazán különleges világot mutatunk be Nektek! Egy kis Indiával fűszerezzük meg a blogot, mégpedig Schlakker Angelika segítségével.


Endzsi a rendkívüli személyiségével lehengerel mindenkit:) Ez a számunkra szokatlan tánc pedig egyszerűen még elképesztőbbé teszi a lényét.

Folytassuk is tovább az ő szavaival:


"Schlakker Angelika vagyok. A párommal 2009 óta vezetjük Magyarország egyedülálló Bollywood tánciskoláját Budapesten. Igen, tudom :) Mi az a Bollywood, és mi az a Bollywood tánc? – kérdezheti most mindenki magában… elmesélem!"


"Az indiai Hindi nyelvű filmek, közismert néven Bollywood-i filmek nyugati szemmel a musicalekhez hasonlítanak legjobban. A bollywoodi alkotások Bombay-ben (Mumbai) készülnek, a filmek fő jellemzője a történeteket színesítő és kiegészítő dalbetét, melyben a szereplők táncra perdülnek a létező legváltozatosabb ruha- és koreográfiakompozíciókban.


Ez a tánc a Bollywood tánc, mely számos műfaj elemeit olvasztja magába, mint például a klasszikus indiai táncok, indiai néptáncok, a show-tánc, a hip-hop, a jazzbalett, az orientális tánc, latin-amerikai táncok, és még sok más, mindig éppen az aktuális indiai divatnak és ízlésnek megfelelően."



Izgalmas stílusnak találjuk, szinte elrepít minket Indiába ez a zene... ez a tánc... az egész hangulattól egy olyan színes mesevilágban érezzük magunkat, hogy folyamatosan mosolygunk tőle!:)
Szenvedély nélkül képtelenség lenne átérezni azt amiről valójában szól ez az egész.

"És miért csináljuk ezt? Mert ez a szerelmünk! Én gyerekkorom óta India szerelmese vagyok (és a századfordulóé is, de ez egy másik történet). A képzőművészet mellett a tánc volt mindig életem másik meghatározó eleme. 15 éves korom óta táncolok, és mikor megláttam életem első indiai filmjét, és abban a táncot, tudtam, hogy megtaláltam a műfajom.
Azóta eltelt sok tanulással töltött év és szenvedélyem a tánc iránt egyre csak nőtt. Ez egy kimeríthetetlen műfaj, mert tele van érzelmekkel, melyeket csodásan ki lehet fejezni általa, és mert mozdulatvilágában és zenéjében is olyannyira változatos, hogy mindig tudja új és új arcát mutatni."


Nagy örömünkre olvastuk, hogy Endzsi tánctáborokat is szervez! Amik elmondása alapján igen részletgazdag, kidolgozott programtervet ígér az érdeklődőknek. Ahogy ő mondta, egy "Mini Indiát" teremtenek-figyelmet szentelve a díszletre, illatokra, hangokra és persze a filmművészetre. :)


"Amit sokan nem tudnak viszont, amellett, hogy nagyon látványos, komoly kitartást igényel. Mivel sok féle tánc elemeit hordozza magában, és azokat kombinálja, sokféle stílusban kell otthon lenni, és a tanítványoknak úgy átadni, hogy minden oldalról megismerjék a stílust. A kemény munka viszont jó kondival is jár. :D
Mi különös hangsúlyt fektetünk a háttérre is, hogy aki hozzánk jár, kapja meg a megfelelő tudást arról, amit tanul. A csoportnak filmvetítéseket szervezünk, a nagyobb indiai fesztiválokat közösen, indiai módra megünnepeljük, Bollywood bulikat rendezünk – hiszen az elsajátított mozdulatokat szabadon, élvezetből táncolni a legjobb, és tánctáborunkkal minden évben egy kis „Mini Indiát” varázsolunk ide Magyarországra. És persze különböző rendezvények műsorát is színesítjük táncelőadásokkal, hiszen Magyarországon ez a műfaj még kibontakozóban van, így érdekes színfoltja lehet különböző eseményeknek.
Várunk minden táncolni, mozogni vágyót!"





Végül pedig jöjjön a megszokott ajánlónk, hogy így nyár vége felé közeledve is kellemes, emlékezetes estéket tölthessünk el!

"Szabadidőmben a Dunapartot választom, egy kellemes nyáresti sétára, vagy hódolok másik szenvedélyemnek, a festészet különböző ágainak (kedvencem a díszítő falfestészet – freskó, szekkó, de sajnos e téren korlátozottak a lehetőségek). :)

Ha nyár, akkor zene és fesztiválok: mi minden évben kilátogatunk a Sziget fesztiválra, és a veszprémi Utcazene fesztiválra.
A belvárosban egész nyáron rengeteg érdekességgel, és programmal találkozhatunk: a WAMP, a Szimpla kert és a Gozsdu kreatív piacait szeretem a legjobban.
Borkedvelőként ajánlom a VinAgora Nemzetközi Borversenyt, és a Budavári Borfesztivált."

Endzsi elérhetőségei:
Telefon : +36303103464
Bollywood Dance Hungary - Magyarország első Bollywood tánciskolája
weboldal : www.bollywoodtanc.wix.com/bollywoodtanc
Facebook oldal: www.facebook.com/bollywooddance.hungary



Elvarázsolt szép estét kívánunk Nektek! 

Timi & Nóri



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése