Oldalak

2013. július 21., vasárnap

Sebestyén Eszter és az üvegcse.műhely

Sziasztok, ismét itt vagyunk!

Az előző bejegyzésben fényességet ígértünk Nektek, hát íme: az üvegcse.műhely, friss élményekkel, sok mesélni valóval. Csapjunk is a cseresznyés tálba ;)
Úgy tűnik a kávé kihagyhatatlan részévé kezd válni ennek a küldetésnek, mint egyfajta összehangolódás. Ha írnánk egy újabb blogsorozatot, tuti kávézókról szólna. :)

Ma délután Sebestyén Esztinél voltunk, az üvegcse.műhely alkotójánál.
A belvárosi épületek szépsége felvezette az utat Esztihez. Belépve hozzá, egyértelműen világos volt, hogy üvegműhelybe érkeztünk, mivel lépten-nyomon hatalmas műalkotásokba és épp készülő álmokba botlottunk.
Eszti egy végtelenül pozitív személyiség, aki ebben a  világban találta meg a maga békéjét. Ennek a varázsát szeretnénk most bemutatni!


SZAKMA ÉS MÚLT

Gyerekkorában is megmutatkozott a kreatív énje. Már akkor csempedarabokból mintákat rakott ki, ruhákat és babákat varrt ( igen jól olvasod, nem elírás:). Ahogy ő mondta, ez a szakma olyan mint a legózás. Csak itt a Legó darabjait is ő készíti el.
2003 óta varázsolja el őt a színes üvegek világa. Benne él, ez tölti ki a napjait (és Bici :) -erről bővebben később) ahogy ő mondta, ez az ő játszótere, ahol kedvére „bütykölhet”. Technikáját folyamatosan, autodidakta módon fejleszti.


A megrendeléseken kívül különböző pályázatokra készít műveket, és vásárokon vesz részt.
Ami minket elkápráztatott, hogy az elektronikai részét is ő csinálja, valamint az ehhez tartozó egyéb munka is az ő keze alól kerül ki ( weblapfejlesztés, marketing..)



Eszti olyan mint az üvegei, rendkívül színes egyéniség, aki az életét tiszta egyszerűséggel és sugárzó jókedvvel éli meg.
Egyik legnagyobb műve az Életfa, amin másfél hónapig dolgozott. Szerintünk ez az alkotás lenyűgöző és hihetetlenül precíz, egyedi lelket tükröz.


INSPIRÁCIÓ

A képzelete bárhol le tud ragadni, sok mindenben meglátja az üvegcséket. A másoknak már lehet hogy használhatatlan alapanyagokból könnyedén megálmodja következő alkotását. A  békés csend és az aromás kávé az ő barátja, no meg persze Bici. Oké, akkor a titokzatos Biciről bővebben: hű társa már évek óta és nem csak a lakását osztja meg vele, hanem az élete nagy  részét is. Ugyanis szenvedélyesen szereti betekerni vele a világot! A távolabbi céljuk Erdély tájai. Reméljük Bici is élvezni fogja :) 



CÉL
Bici, üvegcse, vidék és Bici! :)
Szeretettel ajánljuk Nektek Eszti rendhagyó munkáit, mely teljesen új szemléletmódban mutatja meg az eddig általunk ismert ólomüveg technikát.



EGY KIS EXTRA:
Eszti jószívvel ajánlotta nekünk az Everness Fesztivált, ahol feltöltődhetünk egy kis energiával az őszre. Amire számíthattok: elmélkedés, meditáció, jóga, tánc, harmónia és vízpart.
A részletekről itt olvashatsz: http://www.everness.hu

Reméljük, hogy sikerült ismét a szívetekbe lopnunk magunkat. Szívesen olvassuk hozzászólásaitokat, visszajelzéseiteket, hogy még nagyobb lendülettel tudjuk folytatni a kirándulásainkat! :)


Kívánunk Nektek alkotásban gazdag napokat!

Timi & Nóri

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges, álom munkák, köszönöm hogy láthattam :-) Valaki gratuláljon Eszternek a nevemben!!!! Én meg az íróknak, ezúton, a blog végtelenül kedves, kíváncsi hangulatáért. Azt is köszönöm. Jól eső :-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata!

    Köszönjük szépen a kedves soraidat és a kíváncsiságodat, hogy ellátogattál hozzánk! Esztinek mindenképp átadjuk a gratulációt. Maradj velünk, hamarosan újra jelentkezünk! :)

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos ami Eszti kezei közül kikerül! Mindig is a szívem csücske volt az üvegművesség, jó volt olvasni róla.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Móni!
    Így van, csodálatos kincseket lehet felfedezni, csak nyitott szemmel kell járni. :)
    Köszönjük, hogy olvasol minket!
    Szép napot!

    VálaszTörlés