Oldalak

2013. július 5., péntek

Grád Renáta és a CsipkeÉkszerek



Sziasztok!



Végre elkezdtük járni a várost és felkerestük az első kreatív Angyalkánkat!

Első nekifutásra egy, a dédnagymamától tanult technika mai divatnak megfelelő formáját és ennek készítőjét fogjuk bemutatni Nektek.



Reggel egy közös kávéval szerettünk volna indítani kettesben, viszont a Keleti pályaudvar környéki tekervényes utcák jól kifogtak rajtunk. Jó ideig sehol sem találtunk kávézót… Végül nagy nehezen rábukkantunk egyre és a sikeres koffeinbevitel után megkerestük Reni otthonát, bár ez sem ment teljesen zökkenőmentesen, de végül ezt is megoldottuk. :) 



Grád Reni bájos mosolyával és nyitottságával fogadott minket. 






SZAKMA ÉS MÚLT

Reni 4 évesen kezdte tanulni a csipkeverést, amely női vonalon hagyománnyá vált a családban. Gyermekkorában már terítőket és ruhadíszeket készített, melyeket több hazai és külföldi rendezvényeken is bemutattak. Megfordult többek között a Budavári Palotában megrendezett Mesterségek Ünnepén, a Nemzetközi Kézműves Fesztiválon Jeruzsálemben, a németországi Donaufesten, sőt, még Amerikába is vitték ki a termékeit eladásra . 




Később alkotta meg az első fülbevalóját. Sok kísérletezés után alakította ki azt a technikát, amellyel a csipkeverést ékszerkészítéssé formálta. Láttuk munka közben, és csak ámulva figyeltük, hogyan repkednek a keze alatt a verőkék és szép lassan hogyan ölt formát az előre megálmodott mintája.
Jó érzéssel tölt el minket, ha valaki ilyen szívvel-lélekkel alkot.







INSPIRÁCIÓ

Elsősorban a magyar motívumvilág és a spiritualitás inspirálja, melyet nagyon kreatívan ültet át a vevők által igényelt formákba. Számunka érdekes információ, hogy néha éjszakánként megálmodja a következő alkotását. Micsoda kapcsolódás a kreatív énjével!




Olyan finom mozdulatokat igényel a tevékenység, hogy készítés közben fontos a nyugodt lelkiállapot. Így ez az energia kerül bele az ékszerekbe, melyek jól tükrözik ezt a kiegyensúlyozott női energiát.



CÉL

Reni álma egy olyan műhely létrehozása, ahol többen, együtt alkothatnak. És mivel szeretne minden igényt kielégíteni, fontos számára, hogy a fémre allergiásoknak is kényelmes viselet legyen a CsipkeÉkszer.




Virágzó munkásságát követhetitek :



Facebookon:



illetve a Blogján:





EGY KIS EXTRA:


Beszélgetésünk során kiderült, hogy a párja Jammal (Fekete János) is művészlélek, így zárásul az ő zenéjét szeretnénk Nektek ajánlani.


A Belmondo Zenekar Budapesten legközelebb 2013. július 25.-én az Erzsébet téri Buborék Fesztiválon lép fel. http://www.belmondo.hu/

Köszönjük, hogy időt szenteltetek Nekünk!
A következő részben egy kis fény fogunk hozni Nektek!

További kellemes napot kívánunk Neked!

Nóri és Timi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése