Oldalak

2013. augusztus 16., péntek

Kepi Márta – elkaptuk a fonal végét!

Sziasztok újra!

És végre eljött a táskák ideje! :) Nem is akármilyen táskáké! Kepi Márta időigényes és színvonalas munkájáról fogunk ma írni! Minket elbűvölt a sokféle stílusával, bőven tudnánk választani a kiegészítői közül :)


„Életem eddigi részét kitöltötte négy gyermekünk nevelése, a család életének szervezése. Most, hogy a fiúk már felnőttek és nagyrészt magukról gondoskodnak, jut idő a hobbymra, ami most már a munkám is. A kézimunka  és egyáltalán minden féle kreatív tevékenység  az életem része, egyik fő hajtóerőm. Szinte magától alakult, hogy ezt kihasználva hozzam létre kicsike kézműves boltomat. Kötött-horgolt táskákat, sálakat, kesztyűket, textil ékszereket, vállkendőket és egyéb ruházati kiegészítőket készítek.”


Mint oly sok alkotónál, a hobby átminősült munkává, melynek a gyökere egészen gyermekkorig vezethető vissza. Mártánál sem volt ez másképp.

„Nemrég kérdezték tőlem, mióta tudok horgolni, kötni. Elgondolkodtam és rájöttem, emlékeim között mindig szerepelt  ez a tevékenység. Tehát a válasz, egészen kicsi kormom óta. És akitől tanultam a technikát, a kézművesség szeretetét az a nagynéném volt.”



 „Elvarázsolnak a színek, anyagok. Ez a lelkesedés hozza létre az újabb és újabb formákat, stílusokat. Egyik érdekessége, egyedisége a kollekcióimnak, hogy színben, anyagban, stílusban egymáshoz illő, egymást kiegészítő darabokat lehet összeválogatni. Ezzel megteremthető öltözködésünk egysége.”
Mi is imádjuk a színeket, és Márta termékei közül biztosan találsz a ruháidhoz színben passzoló darabokat. Nekünk ez a kedvencünk:


A kreatív alkotásokhoz mindig kell egy háborítatlan zug, ami enged minket kibontakozni. Valaki egy külön helyiséget tart fenn erre a célra, valaki a természetben találja meg ezt a nyugalmat, de az is előfordul, hogy annyira ki tudod kapcsolni a külvilágot, hogy lényegében bárhol ki tudsz teljesedni.

„Tevékenységemnek nincs nagy helyigénye. Itthon dolgozom, és ez az itthon a Dunakanyar szépséges vidékét jelenti. Szenvedélyesen szeretem amit csinálok, így a kikapcsolódást is sokszor a kötés-horgolás jelenti. Ha mégis valami mást kell megneveznem,  akkor az a kerékpározás és az olvasás. „

„A kulturális ajánlóban pedig mi más szerepelhetne, mint  a szentendrei Dumtsa Korzó programjai. Annál is inkább, mert én is itt töltöm a hétvégéim jó részét, a portékáimmal.”




„A Korzó rendezvényei egyedülálló hangulatot teremtenek a belvárosban. A helyi ipar-, és képzőművészek mellett megtalálhatóak a különleges gasztronómiai csemegéket kínáló termelők, valamint neves "utca "zenészek is.
A szabadba kihelyezett bútorok biztosítják a kényelmet egy meghitt beszélgetéshez. Esténként  élőzene és egy-egy pohár bor járul hozzá a jó hangulathoz.
Ha nem ott lennék már úgy is, oda mennék szórakozni.:-) „





Hálásak vagyunk Mártának,hogy ilyen kedves ajánlót írt a bemutatkozása mellé. Nekünk meghozta a kedvet egy kiruccanáshoz a Duna partra.

Élvezzétek ki a nyarat amíg lehet! Bár nem tudjuk Ti hogy vagytok vele,mi szeptember közeledtével óriási vágyat érzünk arra, hogy  bevásároljunk ceruzákból és füzetekből! :)

További szép napot kívánunk!


Timi & Nóri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése